Stine Gørup Sørensen

Dansk, billedkunst og design

Silkeborg Gymnasium

Alder 32

Kampen for de ikke-fastansatte vikarer

Jeg anbefaler, at du støtter mit og LISTE 3’s arbejde i GL’s hovedbestyrelse i den kommende periode. 

Jeg kæmper de ikke-fastansatte gymnasielæreres sag. Vi bliver ofte et lidt glemt mindretal på skolerne, og det er vigtigt, at GL og GL’s dygtige tillidsrepræsentanter fortsat kæmper for vores rettigheder. Som ikke-fastansat er fremtiden usikker, og man er ofte villig til at finde sig i lidt mere, end man måske burde, fordi man presser sig selv i håbet om at gøre sig attraktiv til den forjættede faste stilling. 

Her er det vigtigt, at fagforeningen er der for os både mht. arbejdsgiver og ministerium, som nogle gange skal ”holdes i ørene”, og også som en konkret støtte i hverdagen. Det har man brug for, ikke mindst når man som jeg har helt små børn.

Solid erfaring fra GL’s Hovedbestyrelse

Jeg har en solid erfaring i GL. Jeg har været formand for GL’s stående udvalg for ikke-fastansatte lærere (IFA) i en periode, og i skoleåret 2017-2018 har jeg siddet i GL’s Hovedbestyrelse. 

Jeg vil fremadrettet kæmpe for større sikkerhed i ansættelsen og styrke fokus på vikarernes rettigheder. Trods elevnedgang og grimme besparelser, der skyller ind over sektoren i disse år, er det vigtigt, at vi kæmper for at sikre og støtte de næste generationer af gymnasielærere. Kampen for de ikke-fastansattes adgang til efteruddannelse – fagligt som pædagogisk – er også en meget vigtig opgave for den kommende hovedbestyrelse.

Samarbejde og åbenhed

Helt centralt for et givende arbejdsmiljø til gavn for alle på den enkelte skole er åbenhed og samarbejde. Det vigtigt, at der er en gensidig tillid mellem TR og ledelsen på den enkelte skole, da det har positiv afsmittende effekt på hele organisationen. Men det kræver også, at ledelsen er med på denne dialog – ellers må vi bakke op om hinanden i GL og kæmpe for vores ret.

Min klare opfordring til jer: Stem på LISTE 3 til Hovedbestyrelsesvalget!