Helle Borup

Arbejdssted: Københavns VUC 

Fag: Retorik og studievejledning

Alder: 59

Demokrati, solidaritet og plads til at være sig selv

Vi er dem, der ved mest om, hvordan unge mennesker har det, og hvordan de bliver klogere. Derfor skal vi blive med at blande os i det uddannelsespolitiske.

Som studievejleder gennem mange år ved jeg, hvor hurtigt en politisk udmelding sætter sig igennem i det virkelige liv. Der er lagt flere og flere sten i skoene for VUC-kursisterne, fx højere gebyrer for fagene (en del valgfag koster 1400,-), fuld brugerbetaling for folk med en videregående uddannelse (ca. 23.000,- for Dansk A) og ikke mindst lukning af mindre VUC’er, så uddannelsesfremmede borgere skal rejse meget længere efter uddannelse, end de kan overskue. Jeg har desuden været med i læreplansarbejde flere gange og ved fra det arbejde, hvor både nemt og svært det er at være tæt på beslutningerne. Det handler om de gode argumenter.

Jeg vil arbejde på, at vi taler vores gerning som lærere op. Vi har med mennesker at gøre, der skal bære videnssamfundet fremover, blive retoriske medborgere og komme godt igennem ungdomslivet. Vi bestrider simpelthen et meget vigtigt job, for uden os kommer der ingen sygeplejersker, forskere eller nok håndværkere.

Alt det ansvar er fantastisk at have. Det skal anerkendes af både ledelser, politikere og medier.

Demokrati, solidaritet og plads til at være sig selv. Store ord der både skal gælde for os og for vores elever og kursister. Vi skal ikke være bange for at tage ordet og være med til at påvirke beslutninger på skolerne Vi skal være solidariske med hinanden uanset ansættelsesforhold, fag eller anciennitet. Vi skal kunne holde fri fra vores arbejde, så vi ikke bliver ædt op af ansvar og krav. Det samme skal vi arbejde på for de mennesker, det hele handler om. Vores elever og kursister skal også kunne tage ordet, vise hinanden solidaritet, og vi skal hjælpe med, at de ikke bliver ædt op af karakterræs og motivation, der kun kommer udefra.

Stem på et hjerte, der banker for de unge mennesker og vores vigtige arbejde. Stem på mig.