Eik Rødgaard Andreasen

Arbejdssted: Christianshavns Gymnasium
Fag: Biologi, Historie og tillidsrepræsentant
Alder: 47 år

Frihed

For os gymnasielærere er det vigtigt, at eleverne får den bedst mulige undervisning. Det er er derfor vigtigt, at GL arbejder for at sikre, at vi som lærere har metodefrihed til netop at kunne levere den bedste undervisning til lige præcist vores elever. Vores pædagogiske indsigt kommer dels gennem vores stadige refleksive praksis som gymnasielærere, men også gennem et godt tilrettelagt og velplaceret pædagogikum. Vi skal i GL arbejde for, at man som ny gymnasielærer kommer i pædagogikum så tidligt som muligt, så man kan få fyldt værktøj i sin pædagogiske værktøjskasse.

Tillid

En god arbejdsplads er præget af tillid – tillid os lærere imellem, men også tillid mellem lærere og ledelse. GL’s undersøgelser på dette område tegner et klart billede af, at den professionelle kapital er størst på gymnasier med en høj grad af tillid. Tillid kommer gennem åbenhed i skolernes planlægning, og det skal vi fortsat kæmpe for.

Sammenhold

Sammenhold giver styrke. GL skal fortsætte forårets gode samarbejde med andre offentligt ansatte. Det er vigtigt, at vi som gymnasielærere ikke føler, at vi står alene, hverken som enkeltlærer eller lærerkollegier. GL skal sikre, at man ikke kun føler sig som kolleger med dem på ens egen skole, men med hele gymnasielærerstanden.
GL skal tale op imod de styringsparadigmer, der gør os til hinandens konkurrenter med jobusikkerhed og dårligt arbejdsmiljø til følge.
En lille og sjov aktivitet, der kan sikre et godt kollegialt sammenhold, er vores deltagelse i DHL-stafetten, hvor vi på en fornøjelig måde oplever at være en del af noget større. Skulle jeg blive valgt til hovedbestyrelsen, så vil jeg blandt meget andet arbejde for, at vi, som i gamle dage, stiller et hold fra hovedbestyrelsen til næste års DHL-stafet.